Ryba wigilijna wspaniała

Ryba wigilijna wspaniała

Filety karpia bez ości ,sandacza lub innej ulubionej ryby 2 duże lub 4 małe
1 marchewka ugotowana al ,dente
1 ogórek konserwowy
kawałek sparzonego pora
1 posiekana łyżka natki pietruszki
1 posiekana łyżka koperku
sól
pieprz cytrynowy
olej do smażenia
2 jajka
bułka tarta do panierki
sok z cytryny

Filety umyć (zamrożone odmrozić) wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem,posolić,posypać pieprzem,skropić sokiem z cytryny.

Marchewkę ugotować al dente, wystudzić,pokroić w słupki,sparzyć kawałek pora,ogórki pokroić w słupki,układać na środek ryby,posypać zieleniną, zwijać roladki,spinać wykałaczkami.

Panierować najpierw w bułce ,potem w jajku i na koniec znów w bułce.

Smażyć w 160 st C 9-10 min w frytkownicy lub głębokim oleju na patelni.

Smacznego.

dodane na fotoforum:

anet36

anet36 2011-11-06

Wygląda bardzo apetycznie :)

anulkaz

anulkaz 2011-11-06

Bardzo dobra jest tak zrobiona ryba:)

steve62

steve62 2019-02-18

NA PEWNO:-))

dodaj komentarz

kolejne >