Spaghetti z krewetkami papryczką chilli i kolendrą

Spaghetti z krewetkami papryczką chilli i kolendrą

250 gram krewetek tygrysich
3 ząbki czosnku
6 łyżek oliwy z oliwek
400 gram makaronu spaghetti
1 papryczka chilli
1 łyżeczka posiekanej kolendry
1 łyżeczka startego parmezanu

Oliwę rozgrzać na patelni, dodać krewetki i smażyć po 1 minucie po każdej stronie aż nabiorą ładnego różowego koloru.Dodać pokrojona drobniutko papryczkę chilli i posiekany czosnek, chwilkę przesmażyć.
Następnie dodać ugotowany makaron al dente i drobniutko pokrojona kolendrę i parmezan wszystko razem delikatnie wymieszać.

Smacznego.

dodane na fotoforum:

bahus

bahus 2011-11-07

Suuuper...dodałbym jeszcze do fotoforum: makarony

steve62

steve62 2019-02-18

OJEJJ ZWIEWAMMMMMM

dodaj komentarz

kolejne >