PRZETWORY

PRZETWORY

SOS POMIDOROWY DO SPAGHETTI

1 kg pomidorów
3 papryki
1 łyżeczka pieprzu
2 łyżeczki soli
0,5 łyżeczki ostrej papryki
3-4 goździki
2 łyżeczki musztardy, dodałam Sarepska
Pomidory sparzyć, zdjąć skórki...rozdrobnić, rozprażyć...przetrzeć przez sito w celu usunięcia pestek.
Paprykę pokroić w drobne, krótkie paski...udusić do miękkości, dodać przetarte pomidory i przyprawy.
Nałożyć do słoików i pasteryzować 15-20 min.
Z tej porcji wyszło 3 słoiczki po drzemie...troszkę mało...pozbyłam się za to pomidorów koktajlowych...nie miałam na nie pomysłu. Sosu zrobię więcej jest świetny. Podczas prażenia papryki trzeba pilnować żeby się nie przypaliła...użyć garnka z grubym dnem.
Smacznego.

Ugotować makaron, mięso mielone podsmażyć na patelni. Makaron wymieszać z mięsem, całość polać gorącym sosem.

duszek8

duszek8 2019-08-14

Dzieki Aniu za przepis.Już biorę się za robienie,bo surowiec czeka.Milego dnia.

dodaj komentarz

kolejne >