ŚLIMAK Z MIĘSEM MIELONYM ZAMIAST PASZTECIKÓW

ŚLIMAK Z MIĘSEM MIELONYM ZAMIAST PASZTECIKÓW

goska40

goska40 2013-01-19

WIDZĘ COŚ PYSZNEGO :)
CO TO JEST :)??
I POPROSZĘ NA SPRÓBOWANIE :)

janka48

janka48 2013-01-19

daj troche

anna96

anna96 2013-01-19

Gosiu, bardzo proste i szybkie danie do zrobienia...rolada, pocięta na odcinki 5 cm, ułożone w sztorc w tortownicy i zapieczona przez 40 min.
Podawać można ją z czerwonym barszczem, keczupem, sosem czosnkowym.

alina27

alina27 2013-01-19

Smakowicie wygląda ..jakie jest ciasto drożdżowe czy kruche...

nowicka

nowicka 2013-01-20

P o z d r a w i a m
miłego niedzielnego
wypoczynku życzę

anna96

anna96 2013-01-20

Przepis na ślimaka
Ciasto:

15 dkg sera białego
6 łyżek mleka
6 łyżek oleju
2 szklanki mąki
mały proszek do pieczenia - 15g


Twaróg przecisnąć przez praskę lub zmielić. Dodawać ucierając pałką 6 łyżek mleka, 6 łyżek oleju, szczyptę soli.
Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Zagnieść ciasto. Jeśli jest za suche, dodać trochę śmietany.
Rozwałkować w prostokąt 50cm na 25 cm, posmarować masą mięsną.

Zwinąć ciasto w roladę od dłuższej strony, pokroić na 10 plastrów grubość 5 cm każdy.

Masa mięsna:

1 cebula
15 dkg sera żółtego goudy
pół pęczka natki pietruszki
1 białko
60 dkg mięsa mielonego
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz

Cebulę i zieloną pietruszkę drobno pokroić, ser żółty pokroić w kostkę. Do mięsa mielonego dodać białko surowe, wyrobić.
Dodać pozostałe składniki, koncentrat pomidorowy.Doprawić solą, pieprzem. Dokładnie wyrobić.

Pokrojone ślimaczki poukładać ...

anna96

anna96 2013-01-20

Pokrojone ślimaczki poukładać w wysmarowanej tłuszczem tortownicy
pionowo w tortownicy o średnicy 26 cm. lekko spłaszczyć ręką
i posmarować żółtkiem rozrobionym z 1 łyżką mleka.

Wstawić do nagrzanego piekarnika- temperatura 180-200* i piec przez 40-45 minut.

alina27

alina27 2013-01-22

dzięki za przepis..pozdrawiam.

lanta21

lanta21 2018-07-18

super

dodaj komentarz

kolejne >