DZIKA ROZA KONFITUROWA

DZIKA ROZA KONFITUROWA

Suche i przebrane płatki róży ucierać z cukrem: garść płatków, 1 łyżka cukru. I tak aż do wyczerpania płatków z róży. Na koniec dodać albo sok z cytryny, albo szczyptę kwasku cytrynowego (róża wówczas nabiera wspaniałej barwy). Ucierać najlepiej w makutrze, drewnianą pałką.
Jest to pracochłonne zajęcie, przyznaję, ale potem jaka przyjemność, gdy możemy tego specjału skosztować, np. w rożkach lub pączkach.

aniakar

aniakar 2011-06-09

Piękna różyczka ....nigdy nie robiłam konfitury ...................pozdrawiam...
..... dobrej nocy życzę ...........

elabet

elabet 2011-06-10

To ja chyba wolę patrzeć na rózę.... na krzaku.........Pozdrawiam

ankam

ankam 2011-06-10

Piękna choć dzika! Te konfitury są pyszne... ale nie robiłam jeszcze! Pozdrawiam Aniu i wspaniałego weekendu życzę:)))

rycho2

rycho2 2011-06-11

ładny kwiatuszek

witaj, miłego wieczoru i spokojnej nocy oraz dobrej niedzieli życząc pozostawiamy cieplutkie pozdrowienia, Basia i Ryszard

wysoka

wysoka 2011-06-12

Przyjemnej niedzieli Ci życzę pełnej słońca i uśmiechu
Pozdrawiam

dodaj komentarz

kolejne >