biszkopt:
3 jajka
3 łyżki mąki pszennej
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżka octu
1/2 szklanki cukru pudru
barwnik spożywczy (ja użyłam różowego)
Żółtka oddzielić ob białek, białka ubić na sztywno. Do żółtek dodać proszek, ocet i cukier, na końcu mąkę. Do masy dodać pianę i delikatnie mieszać łyżką. Masę podzielić na dwie części do jednej dodać kilka kropel barwnika a druga pozostawić taką jaka była. Biszkopt piec ok 30 minut w temperaturze 170 stopni.
2 kg sera w wiadereczku
galaretka kolor dowolny (ja użyłam owoce leśne)
budyń śmietankowy
sok pysio zielony
6 łyżeczek żelatyny
barwnik spożywczy
Serki wyłożyć do miski, dodać rozpuszczoną żelatynę i kilka kropel barwnika. Budyń ugotować na soku i gorący wylać na biszkopt. Przestudzić ciasto z budyniem i wylać na nie serek a na wierzch tężejącą galaretkę.Schłodzić. Smacznego:))
dodane na fotoforum: