Trociniak
Przepis na ciasto-duża blacha-
Masa budyniowa
0,7 litra mleka
2 budynie waniliowe lub śmietankowe
0,5 szkl.cukru
Z podanych składniów ugotować budyń.Po wystudzeniu utrzeć z 1 kostką masła i pół kostki margaryny.
Masa jabłkowo galaretkowa
1 litr wody
3 galaretki- u mnie agrestowe-
5-6 jabłek
W 1 litrze gorącej wody rozpuścić 3 galaretki i wystudzić.Gdy zacznie gęstnieć,dodać jabłka surowe starte na grubej tarce i wymieszać.
Biszkopt smarujemy połową kremu budyniowego,na to wykładamy masę jabłkową (dobrze tężejącą)−zostawiamy do zastygnięcia galaretki i wykładamy drugą połowę kremu.W tym czasie roztapiamy 2 łyżki masła, 2 łyżki cukru i prażymy w nim wiórki kokosowe -10dag- na złoty kolor−studzimy.Posypujemy ciasto i wkładamy do lodówki.
Przepis na biszkopt tu
https://www.garnek.pl/anet36/26841442/bedzie-ciacho
coln21 2013-09-15
Wyglada pysznie, poprosze o przepis ..o ile mozna:)
Pozdrawiam i milej niedzieli zycze...)))
stachs7 2013-09-15
fajnie się prezentuje!Miłej niedzieli.