Bułki bezglutenowe...

Bułki bezglutenowe...

sezam biały 80gr
mąka kokosowa 120 g
mąka migdałowa 280g
babka jajowata 80g
siemie lniane mielone 150g
7 jajek
2łyżeczki sody
około 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki octu jabłkowego
960 wody wrzątku.
2 garści orzechów

roztrzepać jajka i dodać składniki wlewając wrzątek podczas miksowania. Piec w temp.gorące powietrze 180 przez 50 min, jesli mamy 2 poziomy zajęte. z połowy zmieści się na jeden poziom i wówczas temp. 200 /góra-dół ogrzew/ przez 50 min

Piękne wykonanie:

https://www.youtube.com/watch?v=YBwuoIO2NNk

ewaiza

ewaiza 2020-01-09

Fajnie wygladaja

adam24l

adam24l 2020-01-10

Smacznego

vezel

vezel 2020-01-13

Super :)

dodaj komentarz

kolejne >