1 kg serka waniliowego
1/2 l. śmietany kremówki
wanilia
3 łyżki cukru /ksyliton/ 3 łyżki żelatyny/
czekolada -rozpuścić w kąpieli wodnej, dolać mleka trochę.
biszkopt
2 galaretki
owoce
Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach wody i pół szklanki mleka. Następnie podgrzać w celu rozpuszczenia.
Do serka waniliowego dodać ubitą śmietanę z cukrem i wanilią. POłączyć i wlać żelatynę strumieniem cały czas miksować.
Połowę wylać na biszkopty a do drugiej połowy rozpuszczoną czekoladę. Wlewać z góry, zeby wtopiła się w białą masę. Do lodówki na czas stężenia masy. Ułożyć owoce wg upodobań smakowych i zalać galaretką. Pychota!!
Coś pięknego wykonanie.
https://www.youtube.com/watch?v=ndQH3OOVLgE