Składniki:
4-6 kotletów z polędwicy wieprzowej / można użyć inne mięso/
6-10 średnich marchewek
4 cebule
15 dag sera żółtego
3-5 łyżek majonezu
3-4 ząbki czosnku, sól, pieprz
Wykonanie:
Mięso opłukać, lekko rozbić, oprószyć z obu stron solą i pieprzem, majerankiem
Marchewki obrać, umyć i pokroić w plasterki.
Cebulę obrać i pokroić w półtalarki.
W naczyniu żaroodpornym na dnie ułożyć 1/2 warzyw /plasterki z marchwi i cebuli/ – naczynia nie należy smarować żadnym tłuszczem.
Warzywa przykryć plastrami mięsa. Na nich rozłożyć pozostałe warzywo, które oprószyć wegetą naturalną. Całość dania posypać startym żółtym serem, na wierzchu rozsmarować majonez wymieszany z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Potrawę przykryć i wstawić do chłodnego piekarnika. Piekarnik nastawić na 180 stopni i piec przez 1,5 godziny (licząc od czasu wstawienia potrawy do piekarnika). Po tym czasie zdjąć pokrywę i zapiekać kolejne pół godziny.
Pyszniutkie!
https://www.youtube.com/watch?v=OjFI90RllDI
mycha33 2016-08-10
Pyszności ;)
gosku 2016-08-10
apetycznie wyglada :))
pozdrawiam serdecznie Aniu