Zakiszoną swojską kapustę gotujemy z przyprawami/listek laur.ziele ang.pieprz, sól do miękkości.
Grzyby umyć ,zalać ciepłą wodą by namoczyły się i gotować do miękkości.
Cebulkę zeszklić na oleju na złoty kolor i połączyć ze sobą wszystko, gotując jeszcze około 15 min..
Zasmażka z 1.2 łyżek mąki na maśle i oleju...
https://www.youtube.com/watch?v=-AWoZmAxKxg&feature=player_embedded#!
iza19 2012-12-19
apetycznie wyglada, ja też już zrobiłam,
pozdrawiam:)
rybka63 2012-12-19
Prawie jak bigos tylko bez mięsa:)
Apetycznie wygląda, ale bym zjadła:)
Miłego wieczoru , pozdrawiam:)
maly52 2012-12-19
Kapusta wigilijna jest pyszna, ja, oprócz grzybów daję jeszcze groch, również oddzielnie ugotowany i dołożony do całości pod koniec .....taką właśnie kapustę z grochem i grzybami lubi cała moja rodzina...pozdrawiam serdecznie...miłego wieczoru...:))
extensa 2012-12-19
Jak się ma borowiki to można taka kapustkę zrobić:) mam nadzieję, że ze zdrówkiem lepiej? serdecznie pozdrawiam:)))
deniska 2012-12-19
Pyszność..
Witam serdecznie wieczorowa porą..
Pozdrawiam Aniu milutko życząc pięknych
i szczęśliwych chwil na wieczór oraz dobrej nocy .
msciwa 2012-12-19
wooow!! pychotki..
pozdrawiam Aniu..
Już idą, idą święta
najpiękniejszy nadchodzi dzień
wesoła zabrzmi znów kolęda
magicznych marzeń spełni się sen.
Pod obrus włożymy siano
usiądziemy razem do stołu
białe anioły nad nami staną
w darze przynosząc berło pokoju.
Choinka zapłonie lampkami
w złoto-srebrzystej bieli,
a gość niespodziany z nami
małym opłatkiem się podzieli.
alicja13 2012-12-20
Tez pyszna, ja siekam i pakuje w pierozki...