Przepis :
1 puszka ciecierzycy
50 g słonecznika,cebula,pół pora,2 marchewki
ząbek czosnku,2 łyżki czerwonej papryki
w proszku,pół łyżeczki kuminu,łyżeczka cary
3 łyżki koncentratu pomidorowego,2 jajka
3 łyżki oleju,sól i pieprz
Kumin prażymy chwilkę na patelni i ucieramy
w moździerzu. Drobno pokrojoną cebulę i por
smażymy na oleju,po chwili dodajemy marchew
startą na małych oczkach,przeciśnięty czosnek
paprykę,cary i kmin. Chwilę smażymy i dodajemy
koncentrat pomidorowy i wodę z puszki od
ciecierzycy. Ziarna słonecznika smażymy na
suchej patelni aż zaczną pachnieć. Do naczynia
dajemy wszystko z patelni,dodajemy słonecznik
ciecierzycę,jaja sól i pieprz....Wkładamy do formy
wysmarowanej tłuszczem i obsypanej tartą bułką
pieczemy ok.godziny w temperaturze dwieście
stopni .
lucilla 2019-09-19
oryginalny przepis wart wypróbowania
danisi 2019-09-19
RE: Danusiu ja również to czynię z przyjemnością :)
przyjemnego popołudnia życzę ...
(komentarze wyłączone)