przepis wzięłam z - PRZYŚLIJ PRZEPIS -
nie wiem jaka będzie ale podaję przepis :
1 kg mięsa wieprzowego, szynka i schab
350 g słoniny
20 g soli, pieprz, ok. 25 g hiszpańskiej
wędzonej papryki
100 ml wina białego półsłodkiego
2 ząbki czosnku, jelita wieprzowe, ja dałam grube
a więc kiełbasa jest większa...
Mięso i słoninę myjemy i osuszamy
mielimy w maszynce do mięsa o dużych oczkach
czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.
Dodajemy do mięsa wraz z winem i 100 ml wody.
Doprawiamy solą, papryką i pieprzem.
Dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki
na 24 godziny. Masą wypełniamy jelita i kiełbaski
wieszamy w przewiewnym miejscu w temperaturze
ok 20 stopni na 1,5 miesiąca.....
w internecie jest dużo przepisów na CHORIZO
mocarz 2014-12-14
no i teraz t już się nie uwolnisz :) muszę wiedzieć jak takie cuda się robi :)
pysznie wygląda Danusiu.
oliwkaa 2014-12-14
No !
Ja czekam na krojenie ... dla mnie bez pieczywa :0)))))
ewci1 2014-12-15
Tez jestem bardzo ciekawa ,jak wyjdzie...:)
pozdrawiam Danusia w nowym tygodniu...:)
danka1 2014-12-16
no to ja sobie mogę tylko popatrzeć
(komentarze wyłączone)