będzie domowe CHORIZO...

będzie domowe CHORIZO...

przepis wzięłam z - PRZYŚLIJ PRZEPIS -
nie wiem jaka będzie ale podaję przepis :
1 kg mięsa wieprzowego, szynka i schab
350 g słoniny
20 g soli, pieprz, ok. 25 g hiszpańskiej
wędzonej papryki
100 ml wina białego półsłodkiego
2 ząbki czosnku, jelita wieprzowe, ja dałam grube
a więc kiełbasa jest większa...
Mięso i słoninę myjemy i osuszamy
mielimy w maszynce do mięsa o dużych oczkach
czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.
Dodajemy do mięsa wraz z winem i 100 ml wody.
Doprawiamy solą, papryką i pieprzem.
Dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki
na 24 godziny. Masą wypełniamy jelita i kiełbaski
wieszamy w przewiewnym miejscu w temperaturze
ok 20 stopni na 1,5 miesiąca.....
w internecie jest dużo przepisów na CHORIZO

astra40

astra40 2014-12-14

Super! Ciekawe jak wyjdzie:)

mocarz

mocarz 2014-12-14

no i teraz t już się nie uwolnisz :) muszę wiedzieć jak takie cuda się robi :)
pysznie wygląda Danusiu.

mamusia

mamusia 2014-12-14

ciągle czekam na przepisy:)

lila08

lila08 2014-12-14

Danuś a przepisa dasz?

balet

balet 2014-12-14

Dziękuję za odwiedziny = życzę nowych wspaniałych pomysłów .

oliwkaa

oliwkaa 2014-12-14

No !

Ja czekam na krojenie ... dla mnie bez pieczywa :0)))))

eluczka

eluczka 2014-12-14

Poszalalas Kochana, troszeczke Ci zazdraszczam.

alisha

alisha 2014-12-14

Ale będzie wyżerka

isia29

isia29 2014-12-14

mmmmm...bedzie pysznie....

alik61

alik61 2014-12-14

no to poczekamy...;)

mattik

mattik 2014-12-15

Witam :)
miłego dnia oraz cudownego nowego tygodnia, pozdrawiam cieplutko :)

ewci1

ewci1 2014-12-15

Tez jestem bardzo ciekawa ,jak wyjdzie...:)
pozdrawiam Danusia w nowym tygodniu...:)

danka1

danka1 2014-12-16

no to ja sobie mogę tylko popatrzeć

(komentarze wyłączone)