degustacja była a teraz jeszcze
będzie parzony....taki nam bardziej smakuje
Podaję przepis na suszone mięso....Mięso robimy jakie chcemy,może być polędwica, szynka,karkówka,schab.
polędwicę umyć ,osuszyć i obtoczyć w cukrze
zostawić w lodówce na 16 godzin
polędwicę umyć,osuszyć i obtoczyć w soli
zostawić w lodówce na 24 godziny
polędwicę umyć ,osuszyć i natrzeć czosnkiem,
majerankiem i pieprzem zostawić w lodówce na 24 godziny
polędwicę zawinąć w ściereczkę, lub w rajstopową podkolanówkę osznurować i powiesić w ciepłym przewiewnym miejscu na kilka
dni 7 lub więcej ( u mnie wisiało 2 tygodnie )
Składniki ;
polędwica wieprzowa ok 1,5kg
cukier 1/4 szklanki
sól 1/2 szklanki
czosnek 1 główka(obrać i posiekać)
pieprz naturalny i ziołowy po 1 łyżeczce
garść majeranku
płótno do zawinięcia,ściereczka,rajstopa lub gaza,sznurek
lulka1 2014-11-04
też robiłam i wiem ,że jest dobry ,ale zdecydowanie wolę polędwice łososiową
...jestem ciekawa jak wygląda i smakuje ten schab po obróbce cieplnej
(komentarze wyłączone)