obiad - Soljanka

obiad - Soljanka

Soljanka - smak prosto z Rosji


Sposób przygotowania
1. Boczek pokrój w kostkę i przesmaż.
2. Gdy zrobi się lekko brązowy, dodaj pokrojoną kiełbasę.
3. Smaż razem, aż boczek stanie się chrupiący.
4. Usmażone mięso przełóż do miski, a na tłuszczu przesmaż posiekaną cebulę i pokrojone grzyby.
5. Dodaj posiekany drobniutko czosnek.
6. Wszystkie usmażone składniki dodaj do gotującego się bulionu.
7. Dolej sok z ogórków kiszonych.
8. Dodaj listek laurowy, ziele angielskie, majeranek oraz pieprz (do zupy nie należy dodawać soli).
9. Gotuj przez 10 minut na niewielkim ogniu.
10. Dodaj oliwki oraz pokrojone ogórki.
11. Gotuj przez 15 minut.
12. Podawaj ze śmietaną i natką pietruszki.

bulion
boczek
kiełbasa
ogórek kiszony


Tego potrzebujesz:

1,5 litra bulionu
30 dag gotowanego boczku
30 dag kiełbasy
suszone grzyby
3 kiszone ogórki
słoiczek oliwek
sok z kiszonych ogórków
3 cebule
2 ząbki czosnku
ziele angielskie
listek laurowy
pieprz
majeranek
śmietana 18%
natka pietruszki

dodane na fotoforum:

evita

evita 2014-09-02

Zupka wygląda zachęcająco...

piatal

piatal 2014-09-02

też muszę zrobić,,tyle zadań na mnie czeka,,,echhhh

lila08

lila08 2014-09-02

wypróbuję na pewno ale bez oliwek :)))

ewita68

ewita68 2014-09-02

Wygląda apetycznie, dzieki za przepis, może wykorzystam :)

isia29

isia29 2014-09-02

smakowicie wygląda.......

alisha

alisha 2014-09-02

Pewnie dobra

danutaw

danutaw 2014-09-02

..mniam..., ja się piszę na taki obiadek..!)

mariol6

mariol6 2014-09-02

Ooooooooo, coś takiego! Nigdy nie słyszałam, ani nie próbowałam! A wygląda barrrrrrrdzo interesująco! Dzięki za przepis, na pewno wypróbuję! :-)))

siabat4

siabat4 2014-09-02

Tylko kuwisz,a mnie ślinka leci.
Pozdrawiam...
http://animatedgif.biz/mpeg-creation2/temp/28jmum4dgja2lq2u8j5472fjv7/indexweb.htm

astra40

astra40 2014-09-02

wygląda przepysznie, ale jeszcze takiej zupki nie jadłam:)))

salma67

salma67 2014-09-02

jadłam kiedyś u koleżanki w Zamościu, ale bez suszonych grzybów. Za to posypana czosnkiem. Pycha

alik61

alik61 2014-09-02

smakowitości zapodajesz;)...po kiełbaskę chyba wyskoczę,bo bardzo lubieć...;)

(komentarze wyłączone)