dzisiejszy obiadek

dzisiejszy obiadek

stek wołowy na winie z gruszkami

Składniki
4 steki wołowe,
4 gruszki,
400ml wytrawnego czerwonego wina,
400ml bulionu,
4 łyżki masła,
sól, pieprz

Steki posypać solą i pieprzem. Zarumienić ze wszystkich stron i smażyć tak długo, jaki chce się stek uzyskać, dopieczony lub nie. Dolać bulion i dusić steki na małym ogniu, aż płyn zmniejszy objętość o połowę. W trakcie duszenia dodać wino oraz obrane i wydrążone gruszki. Poddusić jeszcze kilka minut, aż gruszki zmiękną (można dodać gruszki z puszki - wtedy krótszy czas duszenia).

Steki podawać z gruszkami i sosem.

dodane na fotoforum:

arturo66

arturo66 2010-05-22

no ciekawie

nemo1

nemo1 2010-05-22

pomysłowo...smacznego...

kot54

kot54 2010-05-22

Skąd macie taki przepis,przecież to poezja......
nigdy nie jadłam ale czuję że pyszne.....

stasia8

stasia8 2010-05-22

No proszę jaka tu dziś była wyżerka...

marata

marata 2010-05-24

Miłego Dnia Tobie życzę :)

dodaj komentarz

kolejne >