ryba obsmażona w panierce "batter" (battered fish) - https://en.wikipedia.org/wiki/Batter_%28cooking%29
dodane na fotoforum:
maxmen 2010-12-09
Czyli ryba w cieście naleśnikowym.:)
Hahaha... "Polacy nie gęsi też swój język mają"...:)
http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Batter_%28cooking%29&ei=PtcATeHqJdGn8QPUq42bCA&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CCYQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3DBatter%2B%28cooking%29%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DZVM%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26prmd%3Div
amarmad 2010-12-09
maxmen - nie do końca, słownik nie odda Ci różnicy smaku, przy panierce z naszego polskiego naleśnika smakuje to inaczej , dlatego podałem tu nazwę angielską, bo takiej panierki w Polsce nie uświadczyłem.
elcia72 2010-12-09
mniam , ale smakowity obiadek ....