Syrop melisowy-

Syrop melisowy-

przed chwilą zlałam go do słoiczków...

dodane na fotoforum:

lila08

lila08 2013-07-05

no nie !!! co jeszcze wymyśliłaś ???

gigos7

gigos7 2013-07-05

Świetny !!!
Alu ,ja pakuję w słoiki co się da, bo te ze sklepów są z konserwantami.
Nawet buraki gotuję w całości , potem je obieram , potarte pakuję w słoiki i zagotowuję . W zimie mam gotowe od barszczu lub przyprawiam je do drugiego dania .
Pozdrawiam , życzę dobrej nocy :)

mate06

mate06 2013-07-05

Pozdrowionka :)

lila08

lila08 2013-07-05

re: ale naczytałam się ,GŁOWA MAŁA ...:)))

lila08

lila08 2013-07-05

Porzeczki opłukać, oczyścić z szypułek i wrzucić do garnka. Zasypać cukrem i mieszając drewnianą łyżką doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu do momentu, aż porzeczki będą prawie rozgotowane (można w czasie mieszania rozgniatać je łyżką, będzie szybciej)następnie przygotować drugi garnek i gęste sito. Przelać zawartość na sito i przetrzeć do drugiego garnka. Całość zagotować raz jeszcze i gorącą galaretką napełniać słoiczki. Ta galaretka jest wspaniałym dodatkiem do ciast, lodów i pieczywa. Porzeczki zawierają bardzo dużą ilość pektyny i dlatego do przygotowania galaretek z porzeczek nie musimy dodawać żadnych cukrów żelujących, a galaretka jest naprawdę twarda.
...na kilogram porzeczek 1 kg cukru...

mate06

mate06 2013-07-05

A było było rowerowanie :)

kaska28

kaska28 2013-07-06

Aniu-ja robilam z mniszka lekarskiego,z kwiatow.
(kiedys-kilka lat temu, najwiecej nazbieralam 4 tys.kwiatow)

rylla63

rylla63 2013-07-06

Matko, jaka z Ciebie pracowita kobieta... Podziwiam i gratuluję...

krycha2

krycha2 2013-07-06

Przyda się na nerwowe chwile i coś tam jeszcze.............

emmi1

emmi1 2013-07-06

ooo? wygląda świetnie

(komentarze wyłączone)