Spód :
4 szklanki mąki
1 margaryna
1 szklanka cukru
2 jajka
2 żółtka
2 łyżki kwaśnej śmietany
Aromat waniliowy
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Kruszonka:
20 dkg cukru
20 dkg masła
40 dkg mąki
Wszystkie składniki na spód zagnieść i wyłożyć na blaszkę (u mnie 25x35) wyłożoną papierem do pieczenia. Ugotować budyń śmietankowy bądź waniliowy ( z dwóch budyni bez cukru, 3 szklanek mleka i 3 łyżek cukru) i gorący wyłożyć na ciasto. Truskawki umyć odszypułkować, poprzekrajać na połowę, wyłożyć na budyń. Przykryć kruszonką. Piec ok. 60 min. w 180° Smacznego ;D
Ciasto przepyszne, polecam :)
adamd66 2015-06-14
Re: nie widzę żadnego problemu .
W tamtym roku mieliśmy gości na jeden dzień i to również bez piesków ,
czyli zapraszam :)