Jeszcze ciepłe :)

Jeszcze ciepłe :)

Spód :
4 szklanki mąki
1 margaryna
1 szklanka cukru
2 jajka
2 żółtka
2 łyżki kwaśnej śmietany
Aromat waniliowy
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Kruszonka:
20 dkg cukru
20 dkg masła
40 dkg mąki

Wszystkie składniki na spód zagnieść i wyłożyć na blaszkę (u mnie 25x35) wyłożoną papierem do pieczenia. Ugotować budyń śmietankowy bądź waniliowy ( z dwóch budyni bez cukru, 3 szklanek mleka i 3 łyżek cukru) i gorący wyłożyć na ciasto. Truskawki umyć odszypułkować, poprzekrajać na połowę, wyłożyć na budyń. Przykryć kruszonką. Piec ok. 60 min. w 180° Smacznego ;D

Ciasto przepyszne, polecam :)

atiseti

atiseti 2015-06-13

wygląda bardzo smakowicie, muszę zrobić tylko zmniejszyć proprcje :))))

adamd66

adamd66 2015-06-14

Re: nie widzę żadnego problemu .
W tamtym roku mieliśmy gości na jeden dzień i to również bez piesków ,
czyli zapraszam :)

marcysi

marcysi 2015-06-14

u mnie mama na dziś stworzyła podobne cudo;-)

jagodaa

jagodaa 2015-06-29

Dlaczego ja widzę to dopiero dziś???:) Jutro piekę!!! :)

jagodaa

jagodaa 2015-06-30

Upiekłam, nie jest złe, ale ja chyba nie przepadam za budyniem :((((

dodaj komentarz

kolejne >