boczniaki a`la flaki z makaronem z zupki chińskiej
ZAPRASZAM
https://www.kki.pl/zenit/grzyby_spyt/lecznicze_boczniaki.htm
Tacka boczniaków (250 dkg)
dobra garść włoszczyzny słupki
przyprawa do flaków
bulin z kostki wołowej lub wywar z kości
majeranek
ziele angielskie,listek
makaron z zupki Amino "Rosół"
Boczniaki umyć i pokroić w paseczki,wrzucić do wcześniej przygotowanego wywaru,dodać przyprawę do flaków,ziele i listek,gotować ok.pół godziny.Następnie dodać włoszczyznę,gotować do miękkości.Doprawić do smaku solą,pieprzem,majerankiem i maggi.Do wyłączonej juz zupy dodać pognieciony makaron z zupki i przykryć.Makaron to mój pomysł ale sprawdził się,flaki z boczniaków wyszły pyszne.Dobre 4 porcje
POLECAM
dodane na fotoforum:
kot54 2013-02-06
Wyglądają smacznie ....
mattik 2013-02-06
Piękny wieczór przed nami,
więc przybywam z pozdrowieniami.
Tyle pięknych gwiazd
świeci na niebie,
wybierz sobie jedną dla siebie.
Niech ci szczęście
w życiu przyniesie,
i radość zawsze niesie...
Miłego Wieczoru życzę
Spokojnej nocy
DOBRANOC
niusia1 2013-02-08
łobejrzłach jo twoja galerio z boczniikami i widziołach coś z nich ty porobiuła,ale jo jeszczy takich żech nie maszkieciuła- muszą być lecker!