Podano do stołu

Podano do stołu

boczniaki a`la flaki z makaronem z zupki chińskiej
ZAPRASZAM
https://www.kki.pl/zenit/grzyby_spyt/lecznicze_boczniaki.htm
Tacka boczniaków (250 dkg)
dobra garść włoszczyzny słupki
przyprawa do flaków
bulin z kostki wołowej lub wywar z kości
majeranek
ziele angielskie,listek
makaron z zupki Amino "Rosół"
Boczniaki umyć i pokroić w paseczki,wrzucić do wcześniej przygotowanego wywaru,dodać przyprawę do flaków,ziele i listek,gotować ok.pół godziny.Następnie dodać włoszczyznę,gotować do miękkości.Doprawić do smaku solą,pieprzem,majerankiem i maggi.Do wyłączonej juz zupy dodać pognieciony makaron z zupki i przykryć.Makaron to mój pomysł ale sprawdził się,flaki z boczniaków wyszły pyszne.Dobre 4 porcje
POLECAM

dodane na fotoforum:

deniska

deniska 2013-02-06

Smacznego..zaczekam na przepis..
Miłej reszty dnia..

reni1

reni1 2013-02-06

wspaniałości upichciłaś..już mi pachną..:)

isia29

isia29 2013-02-06

smaczne danie .......

kot54

kot54 2013-02-06

Wyglądają smacznie ....

elkat

elkat 2013-02-06

Nigdy nie jadłam boczniaków ani flaczków z nich...

astra40

astra40 2013-02-06

pomysłowy i pyszny obiadek

mattik

mattik 2013-02-06

Piękny wieczór przed nami,
więc przybywam z pozdrowieniami.
Tyle pięknych gwiazd
świeci na niebie,
wybierz sobie jedną dla siebie.
Niech ci szczęście
w życiu przyniesie,
i radość zawsze niesie...
Miłego Wieczoru życzę
Spokojnej nocy
DOBRANOC

jesorek

jesorek 2013-02-06

wygląda apetycznie ;)

niusia1

niusia1 2013-02-08

łobejrzłach jo twoja galerio z boczniikami i widziołach coś z nich ty porobiuła,ale jo jeszczy takich żech nie maszkieciuła- muszą być lecker!

kroppka

kroppka 2013-02-16

wypróbowałam przepis i wyszły cudnie i pysznie! :) dziękuję! :)

dodaj komentarz

kolejne >