Jej wygląd różni się w zależności od regionu Sycylii, a różnica polega głównie na bogactwie dekoracji tego ciasta. Spotkamy więc „cassatę” tylko skromnie polukrowaną, ozdobioną wyłącznie kandyzowaną skórką cytrynową, a także prawdziwe dzieła sztuki cukierniczej – „cassaty” ozdobione wymyślnymi formami z owoców kandyzowanych wykrojonymi w przeróżne kształty.
Prosze... to kawalek dla Ciebie...
dodane na fotoforum:
kasiafo 2010-04-07
Witaj Olu ...miłej słonecznej środy życzę ۰۪۪۫۫●۪۫۰dziękuje za kawałek ciacha do kawki.
malgap 2010-04-07
Dziękuję bardzo za poczęstunek...z pewnością pychotka...to już teraz wiem skąd pochodzi nazwa lodów "cassate"...
Pozdrawiam i życzę miłego dnia:)))
starsza 2010-04-07
Ale nazwa.............. te diablice spotkałam na kółku fotograficznym na które chodzę od trzech tygodni......uczymy się robić zdjęcia co mnie jeszcze nie wychodzi ...może z czasem opanuję ten mój aparat...
tajemna 2010-04-07
Pyszne.
doris1 2010-04-07
Dziekuję za pozdrowienia i ten kawałek ślicznego ciasta.Składa sie ze wszystkiego co lubię.
Po dzisiejszym dniu -gimnastyka w basenie i włażenie w hali na belki podsuwnicowe na pewno nie pogrubi mnie.
Serdecznie pozdrawiam życząc miłego wieczoru.:)
graz5 2010-04-08
...aż zal, że nie mozna spróbować!!!!