We Wloszech na dzień kobiet przygotowuje się rowniez ciasto, które dekoruje się drobnymi kawałeczkami pociętego albo pokruszonego biszkopta, co nadaje mu wygląd pęku drobnych kwiatów mimozy. To apetyczne ciasto na bazie biszkopta, z nadzieniem z bitej śmietany i włoskiej crema pasticcera (odpowiednik polskiej masy karpatkowej), z dodatkiem owoców w syropie lub świeżych, takich jak ananas czy truskawki, jest prawdziwa delicja. Co usprawiedliwia fakt, ze nie myśli się o 250 kcal które kryją się tylko w 100 g.
yoana 2011-03-08
Niezla bomba kaloryczna ale kusi :))
jooow 2011-03-08
Mmmm! Wygląda niesamowicie, a z opisu smakuje cudownie! Chętnie bym coś takiego spróbowała. Mimo rodowitego Włocha i to w dodatku kucharza w rodzinie, jeszcze nie miałam okazji spróbować
elza58 2011-03-08
wygląda przepysznie,kalorie.....pal licho kalorie,przecież takie święto jest tylko raz w roku....
kazia53 2011-03-08
Pieknie wyglada i chetnie bym zjada z pół kilo :-) Teraz mogę Tobie zyczyc smacznego!
mustima 2011-03-08
:))))
graz5 2011-03-09
...i słodkości pod kolor żółtej mimozy....:))
mootyll 2011-03-09
Pysznie wygląda...fajny zwyczaj:)