Rosół po węgiersku.

Rosół po węgiersku.

Węgierski, bo ugotowany przez Węgrów i zjedzony w Budapeszcie. Makaron był bardzo cieńki i sporo w nim było marchewek i pietruszek oraz rozdrobnione mięsko z kury (ale to pewnie kwestia podania).

anulkaz

anulkaz 2016-05-14

A ja tak z ciekawości zapytam, czym się różni od rosołu po polsku?:)

kiddi17

kiddi17 2016-05-14

To węgierski talerz ...

rylla63

rylla63 2016-05-14

Na Węgry się wyprowadzliście????

caprici

caprici 2016-05-14

troche wodnisty - na naszych talerzach jest wiecej makaroniku...

daria9

daria9 2016-05-15

U mnie w rosole podstawa to pełno makaronu, kocham makaron w rosole :)

siabat4

siabat4 2016-05-15

U nas dajemy więcej makaronu ,
a pietruszkę zieloną.Poza tym niczym się tak bardzo
nie różni od naszego.
Miłej niedzieli..

dodaj komentarz

kolejne >