2 szklanki mąki pszennej
2 szklanki mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
2 łyżki cukru
1/3 szklanki oleju słonecznikowego
2 jajka, żółtka oddzielone od białek
Rozgrzać gofrownicę.
Wszystkie składniki oprócz białek ubić mikserem na gładką masę. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem.
Piec w gofrownicy na rumiano przez około 2 - 3 minuty, studzić na kratce. Podawać z bitą śmietaną lub ulubionymi dodatkami.
Smacznego :).
kot54 2012-03-22
Lubię gofry....mniam ....:))
magdabo 2012-03-23
Pięknie Ci wyszły ...
pozdrawiam i słonecznego weekendu Ci życzę !
tomi73 2012-03-23
Pewnie smaczne robisz te gofry...Miłego spokojnego słonecznego weekendu życzę.Buziaczki przesyłam.Pozdrawiam.Tomek
monieq 2012-03-23
zapisałam przepis, bo moje gofry wychodzą takie "klapnięte" a te wygladają pieknie
a mam pytanko, czy pieczesz w gofrownicy z klipsem? bo ja mam taką niezamykaną
pozdrawiam
aremar 2012-04-01
Pyszności...pięknie się prezentują :)))