Owoce pigwowca japońskiego
Pochodzi z Japonii, a w Polsce jest uprawiany. Owoce ma jadalne, a po dojrzeniu są koloru jasnożółtego, czasami czerwono nakrapiane. Owoce są bardzo twarde i mają smak kwaskowaty. W stanie surowym nie nadają się do spożycia. Wykorzystywane są natomiast jako dodatek do herbaty i na przetwory: dżemy, galaretki. Mają dużo pektyn, witaminy C, a także kwasy organiczne, barwniki i sole mineralne.
Pozdrawiam i życzę miłego, słonecznego popołudnia:)
https://www.youtube.com/watch?v=_jQq9W_RAlQ
kaka18 2010-09-23
Śliczne! Proszę o głosy na stronie : http://disneyxd.disney.pl/stunt/phineasandferb/fun-photographer/ 1 zdjęcie na stronie 5. Dziękuje! :*
dota1 2010-09-23
piękna fotografia, super rytmy :)..., pozdrawiam Agnieszko
kazia53 2010-09-23
Witam Cie Agnieszko w pierwszym dniu jesieni i pozdrawiam serdecznie :-* Pieknie pokazane owoce na ciemnym tle ze swietnym opisem. Swietnie sie przydadza na nadchodzace chlodne, jesienne dni do goracej herbatki :-)
gdybym 2010-09-23
Śliczne... bardzo lubię dodawać je do herbaty... :-)
dorotaj 2010-09-23
piękne makra robisz:)
ankam 2010-09-23
Rewelacyjne makro! A nalewka z nich jest znakomita i wspaniałe konfitury do herbaty:) Dobrej nocy Ci życzę:)))
magdabo 2010-09-23
Czas na pigwowe witaminki się zaczął ... ślicznie !
Spokojnej nocy życzę !
(komentarze wyłączone)