Ryba po węgiersku (u mnie sola)

Ryba po węgiersku (u mnie sola)

2 kg mrożonych filetów z soli (może być inna ryba)
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
1 papryka żółta
1 słoik ogórków konserwowych( ½ l )
1 duża cebula

Zalewa:

4 szkl.wody
½ szkl.oleju
12 łyżek octu
4 łyżki cukru
1 koncentrat w słoiczku\'\'Pudliszki\'\'
5 łyżek pikantnego ketchupu
kilka ziaren ziela angielskiego
kilka liści laurowych
pieprz

Rybę pokroić na kawałki,panierować i usmażyć.Paprykę,ogórki i cebulę pokroić w kostkę.Warstwę upieczonych filetów przekładać warstwą pokrojonych warzyw-i tak na przemian.Zalać letnią zalewą.

Zalewa:

Wszystkie składniki wlewamy do garnka i gotujemy 30 min.

elli4

elli4 2015-12-30

Niech te dni _ co Nam zostały
zanim skończy się rok cały
wraz z uśmiechem były dane
i miłością przeplatane.
MIŁEGO DNIA ..

lanta21

lanta21 2016-11-24

pyszne

dodaj komentarz

kolejne >