Dzis nie gotuje ...

Dzis nie gotuje ...

Moj przepis na sos tatarski:
1 litr majonezu
0,5 l kwasnej smietany
Sloik grzybkow marynowanych /najlepiej lesnych / -ja dalam kurki – moga byc tez pieczarki marynowane ostatecznie
3 jajka ugotowane na twardo
4-5 ogorkow korniszonkow
3 wiazki bardzo cienkiego szczypiorku (taki jak nitki)
Dokladnie wymieszac majonez ze smietana i dodac bardzo drobno pokrojone pozostale skladniki , ewentualnie doprawic do smaku odrobina soli i pieprzu .
Przechowywany w lodowce zachowuje swiezosc nawet do tygodnia – smacznego :)

dodane na fotoforum:

irenna

irenna 2010-01-02

Marysiu ale narobiłas mi apetytu .............zaraz wpadnę ...nie proszona..hihihihi

ewita68

ewita68 2010-01-02

Oj zaraz wsiadam na miotłę i przylatuję na te pyszne jedzenie :))

nkaska5

nkaska5 2010-01-02

...widzę,że chętnych jest sporo...

betaww

betaww 2010-01-03

NO A JA........KTOS TU O MNIE ZAPOMNIAŁ..........***

lena2

lena2 2010-01-31

Jest bardzo smaczny ten sosik już wypróbowałam....

(komentarze wyłączone)